Psychologická poradna online

zrada

anonym (31. 07. 2014)

Dobry den..chtela bych vas poprosit o radu. Zhruba pred 4 mesici jsem si nasla milence,vse bylo strasne fajn a pro oba moc krasny zamilovali jsme se do sebe. Jenze uz tyden se mi neozval vubec nereaguje na sms na nic..nerekl mi ani sorry ale kaslu na tebe proste nic..co mam s tim delat? Srovna se to,nebo se mam na to vykaslat? Vubec tomu nerozumim.. :-( bylo vse opravdu strasne krasny ale tohle me ubiji..dik za odpoved

RE: zrada

Mgr. Miroslava Pešlová (09. 10. 2014)

Dobrý den,



děkuji za dotaz, zároveň se omlouvám za dodatečné reagování. Byla jsem dlouhodobě mimo online poradnu.



Dovedu si představit, že Vás situace musí jistě trápit. Nevím, jestli jste s přítelem hovořila o jeho předešlých vztazích, případně o způsobu, jakým došlo k ukončení vztahu. Jestli tato forma jeho chování ( nereagování, nekontaktování ) spadá pod běžný způsob jeho chování, kterým nepřímo sděluje, že ve vztahu nepokračuje. Což tedy znamená, že přímo nesděluje důvody svého chování.  Z  nejrůznějších důvodů se situace příméhé sdělení může takto vyhýbat. Rovněž nevím, jestli v současné době neexistují okolnosti ( nemoc, úraz ), které vedly ke změně chování. Rovněž nepopisujete, jak byl "definován" na začátku Váš vztah, např. jestli ještě máte jiného partnera, nebo má on jinou partnerku, poněvadž se zmiňujete o "vztahu mileneckém"; tedy, jaká je Vaše situace životní, se kterou jste do "vztahu šla" a jaká je situace partnera, o kterém píšete.



Jestliže nastane situace, kdy spolu budete v kontaktu, jistě by bylo vhodné si s ním promluvit o tom, jak vnímá Váš vztah a jak ho vnímáte Vy, abyste si mohli vyjasnit, kam vztah směřuje. Dovedu si také představit, že se mnohé Vaše myšlenky zaobírají Vaši vztahem, jistě by však bylo dobré, abyste si mohla nacházet i prostor pro sebe sama, své aktivity, koníčky, které Váš těší a činnosti, které je potřeba zvládat. Jistě i vytvářet prostor pro přátelé.



Na Vaší cestě Vám přeji jen dobré.





Klinický psycholog Mgr. Miroslava Pešlová
Oldřichova 49
128 00 Praha 2

Tel.: +420 603 420 799
E-mail: mirkapesl@seznam.cz
 
Miroslava Pešlová - ZnamyLekar.cz
O MNĚ | SLUŽBY | CENÍK | PORADNA | ČASTÉ DOTAZY | BLOG | KONTAKT
Mapa stránek | © 2013 Vytvořilo 4WORKS Solutions s.r.o.