Psychologická poradna online

Strach

anonym (07. 06. 2014)

Dobrý den, můj problém začal asi tak před půl rokem, do té doby se to dalo nějak ovládat. Chodím na gymnázium a ve třídě mám jednu lepší kamarádku, měla sem to tak i na základce...jediná kamarádka se kterou sem vždy všude..lidi okolo mě mně moc nezajímali, protože nejsem zrovna expert na to se bavit s více lidma, jsem taková uzavřenější. Horší ale je, že pro tu kamarádku z gymplu pomalu přestávám existovat. Strašně mě to bolí, je pro mě všechno. Protože ani vztahy s kluky mi nevychází, tak ona byla vždycky moje opora, ale poslední dobou pro ní přestávám být zajímavá..protože nedělám a nemám to co ostatní ( nechodim každej pátek pít, nemám kapesné 1000 na týden, nezkouším nebezpečné věci) zkrátka utíká ode mě, asi jí přijdu nudná...ale mě to strašně bolí, a mám vztek na každého, kdo se s ní baví víc než já..nebo spíš s kým se ona baví víc a na mě už skoro úplně kašle, sice vedle sebe sedíme na hodinu, ale moc si toho o vyučování neřekneme a pak hned jde jinam a mě neřeší..navíc celkově se pořád hádáme a já mám strach, že už to nevydržím..začínám se bát chodit do školy, protože vim, že tam nebudu mít s kym se bavit a jenom budu tak sedět a koukat na ní, jak se baví s ostatníma..strašně mě to štve, ale nemůžu prostě chodit za ostatníma, připadá mi pak, že se vtírám, budu ráda když mi poradíte a předem děkuji.

RE: Strach

Mgr. Miroslava Pešlová (17. 06. 2014)

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Jistě Vás Váš vztah s kamarádkou trápí.

Mezi děvčaty bývá období, kdy si velmi rozumí, ale rovněž i období, kdy k sobě nemají tak blízko. Velký vliv na to mívá i naše rozdílnost, tedy to, že každý z nás je jiný, měníme se a můžeme zjistit, že některé věci, které nás naplňovaly, nám už tolik nevyhovují. Rovněž období, ve kterém se nacházíte, je časem, kdy si hledáme to své a může být velmi těžké.

Možná, že by bylo vhodné, abyste řekla své kamrádce, že Vás mrzí, že už netrávíte tolik společného času ( ne obviňujícím způsobem, že za to někdo může) s tím, že můžete i navrhnout nějaké společné chvíle, nebo aktivitu Jistě by však bylo dobré zůstat sama sebou a nedělat to, co se mi příčí, nebo nelíbí a co byste dělala jen proto, aby si Vás kamarádka všimla. Možná, že ve Vašem okolí jsou děvčata, která mají zájem o kontakt s Vámi a neví, jak si o to říci a stálo by za to, abyste to mohla zjistit - začít se s nimi bavit. Zároveň by bylo dobré, když byste se mohla soustředit i na to, co děláte ráda a rovněž i to, co je potřeba. Jistě je pro Vás Váš vztah s kamarádkou důležitý, ale jsou i další věci, které jístě děláte ráda, které Vás tvoří a které možná nyní tolik nevnímáte, poněvadž Vás Váš vztah trápí. Nevím, zda děláte nějaký sport, aktivitu, kde je možnost být v kontaktu s druhými, ale určitě by to bylo fajn.



Přeji Vám, ať se Vám daří.





Klinický psycholog Mgr. Miroslava Pešlová
Oldřichova 49
128 00 Praha 2

Tel.: +420 603 420 799
E-mail: mirkapesl@seznam.cz
 
Miroslava Pešlová - ZnamyLekar.cz
O MNĚ | SLUŽBY | CENÍK | PORADNA | ČASTÉ DOTAZY | BLOG | KONTAKT
Mapa stránek | © 2013 Vytvořilo 4WORKS Solutions s.r.o.