Psychologická poradna online

nevím jak dál

Lenka (05. 03. 2014)

Dobrý den, moc Vám děkuji za odpově´d. Popravdě jsem měla slzy v očích, když jsem to četla. Bohužel jsem strašně citlivá, až moc, byla bych radši kdyby tomu nebylo tak do takové míry. Víte já svoji rodinu miluji, děti nadevše a svého partnera (bohužel?) taky.. prot mu hrozně rychle odpustím... dělám vše proto, snažím se, abycme všichni byli štastním, bach se partnerovi stále líbila (poslední dobou se mi zdá, že tomu tak moc není... nevím jestli je to tím, že teď mé sebevědomí je na bodě mrazu, ale napadá mě to, jestli mě má ještě rád, jestli se mu líbím.. dokoncwe mě napadlo jestli se nezakoukal nebo někoho nemá.. kvůli tomu jeho chování.. najednu stranu mi to příjde jako blbost, na druhou.. někdy mi příjde strašně chladný, ještě nedávno, když se maličký narodil jsem viděla jak mě vnímá jako ženu, zapaloval svíčku, prostě se snažil, prostě jsem to věděla.. teď to prostě nevidím. Partner není otec mých dvojčátek a sám má pětiletého kloučka.. K dětem se chová hezky.. popravdě k jeho synovi trochu jinak..né tak přísně, ale to je asi normální, říká že holky se mnou vychovává a kloučka ne... Jak jste psala o tom domácím násilí.. Tuhle napřáhl ruku, ale neuhodil mě, spíš si myslím, že ho asi tak vytočím, že se neovládne - nemá rád když brečím nebo chci něco řešit, bohužel většinou když cítím křivdu, nedokáži mlčet.. Je to těžký, dnes mi je líp, minule když jsem Vám psala, bylo mi šíleně... Nevím tedy co stím vztahem.. nechci zůstavat v něčem co nemá smysl, ale jak to poznám? Ještě jednou moc děkuji. Mohu se zeptat, jestli Vám mohu i třeba někdy navštívit? Děkuji, přeji hezký den. Lenka

RE: nevím jak dál

Mgr. Miroslava Pešlová (06. 03. 2014)

Dobrý večer,

reaguji na přiložený dotaz.

Jste v období, kdy je žena velmi citlivá, citlivěji reaguje a mnoho věcí se jí dotýká. Dovedu si představit, že je vaše rodina pro Vás vše a snažíte se dělat, co můžete. Rovněž rozumím tomu, že se snažíte, abyste se partnerovi stále líbila, zajímala jej a přejete si, aby Vám projevoval vřelost, lásku. Právě v období zvýšené citlivosti můžeme řadu věci vnímat negativně, nebo si negativně vztahovat něco z běžné situace ( např. nepohladil mě, to znamená, že mě nemá rád.."). Vztah partnerů sám o sobě prochází proměnou, není daná jen změnou - narozením dětí. Často ubývá projevů ze strany partnera, které byly přítomny na počátku vztahu, ale zase se objevují kvality jiné – opora člověka atd.

Píšete, že "máte sebevědomí na bodě mrazu" – pravděpodobně určitý podíl na Vašem prožívání mělo chování partnera k Vám – shazování, které spadá do projevů domácího násilí. Domácí násilí není jen o násilí fyzickém, ale i psychickém. Co se týče Vašeho vztahu, dovedu pochopit, že nechcete zůstávat v něčem, co nemá smysl, k porozumění tomu, co má smyl, by mohla napomoci psychoterapie.

V případě, že byste měla zájem, mohu Vám samozřejmě nabídnout termín konzultace.





Klinický psycholog Mgr. Miroslava Pešlová
Oldřichova 49
128 00 Praha 2

Tel.: +420 603 420 799
E-mail: mirkapesl@seznam.cz
 
Miroslava Pešlová - ZnamyLekar.cz
O MNĚ | SLUŽBY | CENÍK | PORADNA | ČASTÉ DOTAZY | BLOG | KONTAKT
Mapa stránek | © 2013 Vytvořilo 4WORKS Solutions s.r.o.